Over Astrid en Theo

‘Ik heb een lijntje met boven –
of hoe je het daar ook wilt noemen’

Astrid Berkers werd in 1962 onder het sterrenbeeld Leeuw geboren. Na haar opleiding tot maatschappelijk werkster kwam ze in een sneltreinvaart in de spirituele hulpverlening terecht. Niet zo gek, want in haar contacten met cliënten gebruikte ze altijd al haar sterke intuïtie. In haar eigen praktijk komen haar heldervoelende en helderwetende kwaliteiten volledig tot zijn recht.

“Ik heb altijd geweten dat er meer is dan ons gedoetje hier op aarde. Ik heb een open lijntje met het universele, het licht, de andere dimensie – of hoe je het ook wilt noemen. Toch heeft het even geduurd voor ik daar echt voor uit durfde te komen, er wordt een hoop gebakken lucht verkocht onder de noemer spiritualiteit. Ik vind het heel erg als kwetsbare mensen daar het slachtoffer van worden; daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Ik neem mijn verantwoordelijk heel serieus.

Er zijn verschillende manieren waarop ik mensen kan helpen, maar ik werk het liefst met de tarot: een collectie van 78 eeuwenoude, symbolische kaarten. De kaarten helpen me om te bepalen waarover we gaan praten. Ik deel alles wat ik erin zie. Maak je niet druk: aan voorspellingen doe ik niet. Ik zal nooit zeggen: jij wordt 80 en sterft aan een hartstilstand – zo concreet is de informatie die ik doorkrijg helemaal niet. Alleen wat rijp is om gedeeld te worden, verschijnt in de kaarten. Zo kan ik zien voor welke keuzes iemand staat en welke kansen er liggen, bijvoorbeeld in relaties of werk.

De techniek van het kaarten leggen kan iedereen leren, maar bij het interpreteren van de symbolen gebruik ik mijn verbinding met boven. Dat is mijn unieke kracht, gecombineerd met mijn nuchterheid en mijn hulpverlenende kwaliteiten als maatschappelijk werker. Inmiddels hebben mensen uit alle hoeken van het land de weg naar mijn praktijk gevonden. Dat maakt me nog elke dag blij en dankbaar.”

Energie is overal...

Hallo, Ik ben Theo van Alphen en geboren onder het sterrenbeeld Leeuw. Ik was het vierde kind in een gezin van 8 wat met mijn hooggevoeligheid niet altijd meeviel.

Mijn gevoeligheid voor en sfeer en energie heeft me lange tijd in de weg gezeten en voelde het meer als last dan lust. In het arbeidersmilieu waarin ik geboren ben was het de bedoeling dat ik snel geld verdiende en zodoende was ik als jonge jongen al werkzaam op de bouw. Na de bouwcrisis ben ik gaan studeren en zodoende kwam ik uiteindelijk na MBO op HBO cultureel werk terecht. Mijn gevoeligheid voor energie en het aanvoelen van pijn bij mensen bleef en ik besloot dat serieus te gaan nemen. Zo kwam ik als eerste met Egyptian Healing in aanraking. Al snel volgde Reiki en werd ik daar ook Master in. Om iets meer van de werking van energie en meridianen te krijgen ben ik de opleiding Chinese Geneeswijze gaan doen. Mijn specialisme is Shiatsu Massage.

Ik ben erg dankbaar dat ik uiteindelijk op dit pad gekomen ben en daar nu in werk. Shiatsu zet als het ware je energie weer in balans.. Tijdens een consult combineer ik de Reiki met de Shiatsu en dat werkt zowel lichamelijk maar zeker ook geestelijk door. Natuurlijk is de massage ook ontspannen. Mijn contanct met jouw energie kan mij ook informatie verschaffen over eventueel overleden personen die jou iets willen vertellen of gewoon er zijn om je te steunen. Dit kan ik niet op afroep maar kan onderdeel zijn van het consult.