Over Astrid

‘Ik heb een lijntje met boven –
of hoe je het daar ook wilt noemen’

Astrid Berkers werd in 1962 onder het sterrenbeeld Leeuw geboren. Na haar opleiding tot maatschappelijk werkster kwam ze in een sneltreinvaart in de spirituele hulpverlening terecht. Niet zo gek, want in haar contacten met cliënten gebruikte ze altijd al haar sterke intuïtie. In haar eigen praktijk komen haar heldervoelende en helderwetende kwaliteiten volledig tot zijn recht.

“Ik heb altijd geweten dat er meer is dan ons gedoetje hier op aarde. Ik heb een open lijntje met het universele, het licht, de andere dimensie – of hoe je het ook wilt noemen. Toch heeft het even geduurd voor ik daar echt voor uit durfde te komen, er wordt een hoop gebakken lucht verkocht onder de noemer spiritualiteit. Ik vind het heel erg als kwetsbare mensen daar het slachtoffer van worden; daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Ik neem mijn verantwoordelijk heel serieus.

Er zijn verschillende manieren waarop ik mensen kan helpen, maar ik werk het liefst met de tarot: een collectie van 78 eeuwenoude, symbolische kaarten. De kaarten helpen me om te bepalen waarover we gaan praten. Ik deel alles wat ik erin zie. Maak je niet druk: aan voorspellingen doe ik niet. Ik zal nooit zeggen: jij wordt 80 en sterft aan een hartstilstand – zo concreet is de informatie die ik doorkrijg helemaal niet. Alleen wat rijp is om gedeeld te worden, verschijnt in de kaarten. Zo kan ik zien voor welke keuzes iemand staat en welke kansen er liggen, bijvoorbeeld in relaties of werk.

De techniek van het kaarten leggen kan iedereen leren, maar bij het interpreteren van de symbolen gebruik ik mijn verbinding met boven. Dat is mijn unieke kracht, gecombineerd met mijn nuchterheid en mijn hulpverlenende kwaliteiten als maatschappelijk werker. Inmiddels hebben mensen uit alle hoeken van het land de weg naar mijn praktijk gevonden. Dat maakt me nog elke dag blij en dankbaar.”